Både professor og overlæge Inge Marie Svane, der forsker i immunterapi til behandling af kræft, og professor Kristian Helin, der forsker i nye behandlingsformer mod hjernetumorer, sidder dagligt med projekter, der har til formål at bekæmpe sygdommen, mange af os desværre har haft eller risikerer at få tæt inde på livet.
"Selvom immunterapi kan være en meget effektiv behandling til kræftpatienter, er der stadig mange, der ikke opnår en god effekt. Derfor er det nødvendigt at udnytte den nyeste viden og avancerede teknikker til at gøre behandlingen mere skræddersyet til den enkelte patient og derved øge chancen for effekt. Målet er derfor at etablere mere præcise former for immunterapi, der er individuelt tilpasset kræftpatienten," forklarer Inge Marie Svane, professor, overlæge og leder af Center for Cancer Immunterapi på Herlev Hospital.
Kristian Helin, der arbejder med hjernetumorer og udviklingen af nye lægemidler på BRIC (Biotech Research & Innovation Centre) på Københavns Universitet, forklarer om sit forskningsprojekt:
"Mit projekt handler om hjernetumorer og specielt den mest ondartede form, der hedder glioblastom. Vi har brug for at gøre noget for at finde nye behandlingsformer. Vi vil bruge de nyeste teknologier for at finde gener, som er essentielle for glioblastom cellernes overlevelse. Hvis disse ikke er essentielle for alle andre celler, kan de være gode at fremstille ny medicin imod. Det vi derfor vil finde ud af og samarbejde med medicinalindustrien om er at udvikle nye lægemidler."